SPECIALISTBUTIKEN FÖR
Kundtjänst 036-860 86 85 Vardagar 12-18
Varumärken
Nyhetsbrev

Om oss

Välkommen till Team Sportias webbshop för En Svensk Klassiker, O-ringen och Emit.
2010 inledde Team Sportia och En Svensk Klassiker ett samarbete med ett gemensamt mål, att verka för ett hälsosammare och aktivare liv. Vårt mål är att kunna erbjuda vår kunskap och produktkännedom för att hjälpa dig som ska genomföra En Svensk Klassiker med rätt utrustning och rätt förberedelser på ett roligt och njutbart sätt. 2013 inleddes certifieringen av officiella Klassikerbutiker och idag är fem Team Sportia butiker runt om i landet Officiella Klassikerbutiker. Målet med denna webbshop är att erbjuda samma breda sortiment och goda service till dig som ska genomföra En Svensk Klassiker, men inte har tillgång till någon av våra specialistbutiker.

Vi kan sport
Team Sportia deltar årligen i flertalet större evenemang där vi bidrar med kunskap och försäljning av sportartiklar för alla utövare. För oss är det viktigt att kunna erbjuda såväl den professionella utövaren det han behöver likväl som motionären. Utöver vårt deltagande på Vätternrundan och Vansbrosimningen, som ingår i En Svensk Klassiker, har vi under många år haft ett nära samarbete med O-ringen. Dessa evenemang utgör vårt viktigaste engagemang under sommarhalvåret. Vårt mångåriga deltagande på plats på dessa evenemang har gett oss viktig kunskap om vad som krävs för att genomföra loppen. Har du några frågor inför ditt lopp, tveka inte att höra av er till vår kundservice, vi svarar gärna på dina frågor. 

Emit
Sedan 2013 är vi återförsäljare av Emit tidtagningsutrustning i Sverige. Emit levererar elektronisk tidtagningsutrustning för alla idrotter där du tar tid. Det chipsystem som idag används är väl beprövat och är det som används av Svenska och Norska Skidförbunden vid större tävlingar. Emits mål är att underlätta för arrangörer vid tidtagning och minska fel som lätt kan uppstå för att arrangören ska kunna fokusera på det som är viktigt vid ett arrangemang. Utöver det nya chipsystemet finns även elektronisk tidtagning för orientering som har utvecklats tillsammans med Norska och Svenska Orienteringsförbunden.

Trygghet
Givetvis tar vi även vårt fulla ansvar för sålda produkter genom en enkel funktion för
reklamationer. Observera att webbshopen drivs av Team Sportia Jönköping och att reklamationer inte kan göras i andra Team Sportia-butiker.

Kedjan Team Sportia
Våra butiker
Våra sportbutiker finns över hela Sverige med starkast förankring på medelstora orter, men vi finns också i såväl stora som mindre städer. Varje sportbutik jobbar även aktivt med sina lokala idrottsklubbar och ett lokalt anpassat sortiment.

Team Sportias historia
Grunden till Team Sportia lades redan på 60- och 70-talet. Enskilda fackhandlare började bilda inköpsgrupper och kedjor för att öka sin konkurrenskraft gentemot varuhusens expansion. Inom sporthandeln bildades Fri Team 1973. Av de järnhandlare som sålde sport bildades så småningom Järnia Sport som sedan ändrade namn till Sportia. 1989 fusionerades Sportia och Fri Team, och bildade sportkedjan Team Sportia. Med 93 butiker från norr till söder var vi inledningsvis en frivillig fackkedja. 1994 gick vi över till franchising, en fastare samarbetsform och enhetligare profil som gjorde oss starkare. Under hösten 2010 köpte vi butikskedjan Sportex och med det köpet
blir vi ledande på cykel i Sverige.
Mer information hittar du på Team Sportias webbplats - www.teamsportia.se