SPECIALISTBUTIKEN FÖR
Kundtjänst 036-860 86 85 Vardagar 12-18
Varumärken
Nyhetsbrev

Köpvillkor


Köpvillkor

Vi har SSL-Certifikat.

Tillämplighet
Dessa köpvillkor är tillämpliga i fall Svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med detsamma. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen, och för företag - Köplagen.

Beställning
Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomföres. Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles.
Vid köp hos oss kommer en länk med köpvillkoren skickas med bekräftelsemailet.

Betalsätt
Du har möjlighet att betala din order med konto-/kreditkort, mot faktura, genom delbetalning eller direktbetalning via din banks internetbank (Handelsbanken, Swedbank, Nordea eller SEB). Klarna uppfyller kraven för PCI DSS och PUL.

KONTO-/KREDITKORT
Vid online-betalning kan du använda ditt VISA, MasterCard eller Eurocard. Vi belastar ditt konto-/kreditkort först när köpet avslutats.

FAKTURA
När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor. Fakturaavgift 0 kr.

 •          Få alltid varan innan du betalar
 •          Betalningstid - alltid 14 dagar
 •          Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 •          Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans - och hemförsäljningslagen
 •          Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 •          Möjlighet till delbetalning

Vid utebliven betalning tillkommer en påminnelseavgift på 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 24%. 

DELBETALA FRÅN 50 KR/MÅN MED KLARNA KONTO 

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 •          Få alltid varan innan du betalar
 •          Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 •          Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 •          Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 •          Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 •          En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 •          Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Du betalar valfri summa per månad. Det lägsta belopp du kan betala är 1/24 av beloppet som återstår och inte mindre än 50 kr varje månad. Du kan när du vill betala hela det återstående beloppet. En administrationsavgift om 29 kr tillkommer på fakturan.

Allmänna villkor hittar du här.

DIBS
Du som har ett bank- eller kreditkort anslutet till Visa eller Mastercard/Eurocard kan betala genom ditt kontokort. Kortbetalningar hanteras av vår samarbetspartner, Dibs Payment Services AB, för att garantera en snabb och säker betalning. Beloppet reserveras vid beställning men dras först när varan har skickats från vårt lager. DIBS som är en av Sveriges största PSP godkänner även kraven för PCI DSS.

Kreditupplysning
En kreditupplysning görs ibland i samband med att du väljer att betala mot faktura eller delbetalning. Upplysningen utgör en del av vår kreditbedömning och hämtas när vi antingen saknar information om dig eller behöver uppdatera den vi redan har. Eftersom upplysningen är en så kallad mikroupplysning syns den inte hos banker eller andra kreditgivare och påverkar därför inte din kreditvärdighet.

Priser
Alla priser som anges på våra sidor är inklusive moms och avser betalning mot faktura, kortbetalning eller direktbetalning.

Team Sportia Online
Teamsportiaonline.se är Team Sportias specialistbutik på nätet med fokus på En Svensk Klassiker och O-ringen. Avvikelser gällande sortiment och pris kan förekomma mellan denna webshop och de fysiska Team Sportia-butikerna.

Leverans
Normal leveranstid är inom 1-5 arbetsdagar. För snabbast möjliga leverans rekommenderas du att välja sms-avisering. Om någon av de varor du beställt inte finns i lager meddelar vi dig detta samt beräknad leveranstid. Restnoterade varor levereras fraktfritt i efterhand. Vid förseningar kontaktar vi dig och du har rätt att häva köpet utan kostnad.

Vi levererar till alla EU-länder. 

Outlösta försändelser som är skickat som paket debiteras med 200:- för att täcka leverans och administrationskostnader.
Outlösta försändelser som är skickat som Home Delivery debiteras med 350:- för att täcka leverans och administrationskostnader.

Leveransmetoder
Alla leveranser skickas med DHL, postpaket alternativt företagspaket. Du har även möjlighet att få din leverans till en ansluten Team Sportia butik (lista på anslutna butiker hittar du längst ner i detta dokument). Leveranser till utlandet går med Posten. När leveransen når ditt ombud meddelas du via en avi i din postlåda, har du angivit sms-nummer får du din avi som sms (detta går en dag snabbare). Därefter kan du hämta ditt paket hos ditt ombud. Det är på köparens ansvar att tillse att den adress som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt. Vid leverans utomlands är endast kreditkortsbetalning möjligt.

Vid beställning av cykel 
Vid beställning av cykel får du dessa 3 fraktalternativ.

DHL Home Delivery Cykel (0:-) Cykeln levereras hem till din dörr dagtid på vardagar. Kan du inte vara hemma tänk på att välja en annan leveransadress. DHL hör av sig innan leverans för att bestämma dag med dig. Bor du i lägenghet så levereras den till porten!

Posten Hempaket Cykel (499:-) Cykeln levereras hem till dig och du får välja på tre leveranstillfällen, två på dagen, ett kvällstid. Posten hör av sig för att bestämma dag med dig.

Hämta i butik (0:-) Du har möjligheten att välja bland våra utlämningsbutiker och få en sms-avisering när din order är redo att hämtas.

Fraktkostnad
Fri frakt gäller för alla beställningar som levereras till en Team Sportia-butik.

Beställningar som överstiger 1000kr blir fraktfritt inom Sverige när du väljer leverans med DHL. Gäller EJ cyklar samt tunga skrymmande cykelhållare som överstiger maximal volymen hos ombuden.

Vid köp av cykel tillkommer ingen fraktkostnad om du väljer leverans med DHL. Vill du däremot ha din cykel levererad med Posten tillkommer en fraktkostnad på 499kr.

Vid beställning under 1000kr tillkommer dessa avgifter;
DHL Personpaket 39kr
Post Mypack SMS-avisering 79kr
Posten Mypack Brevavisering 89kr
DHL Home Delivery Cykel 0kr
Posten Paket Cykel 499kr

Avbeställning
Avbeställning kan ske fram till dess att din order har behandlats av oss, efter detta har du ingen möjlighet att häva ditt köp. Vill du ändra leveransadress tillkommer en administrationsavgift.

Ångerrätt
Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att du mottagit varan. 
Fyll i vår blankett för retur eller konsumentverkets Ångerblankett och skicka den tillsammans med varan i originalförpackning och kvitto till oss. Kopia på kvitto/faktura krävs. Om du har beställt flera varor drar du av beloppet på det du returnerat och betalar resterande belopp på fakturan. Returfrakt betalas av köparen. 

Vi löser ej ut paket skickade mot postförskott/efterkrav. Återbetalning sker inom 14 dagar fr.o.m. den dag då vi mottagit meddelandet att du önskar nyttja ångerrätten. Dock kan du få vänta tills dess att varan har kommit åter eller tills du har lämnat något bevis på att varan återsänts. När varan eller varorna är kontrollerade och godkända så krediteras hela beloppet inklusive eventuell fraktkostnad. Vid eventuella avdrag kontaktas köparen.

Vi följer distanshandelslagens alla punkter gällande ångerrätt.

Avdrag vid Ångerrätt 
Om du som kund har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att varan som returneras är mindre värd har Team Sportia Online rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall. 

Hyresvillkor av våtdräkt
Hyresavgiften på 400kr betalas i samband med bokningen av våtdräkten. 
Hyrd våtdräkt skickas till dig cirka en vecka före tävlingen och skall returneras första helgfria vardagen efter genomförd tävling. Eventuell fraktavgift i samband med order kan tillkomma. Returfrakten är inkluderad i hyran och returfraktsedel bifogas.
Av hygieniska skäl är det inte tillåtet att använda ullfett, vaselin eller liknande produkter när du simmar med en hyrd våtdräkt. 
Utebliven retur resulterar i 200kr extra avgift.
Genom att genomföra bokningen godkänner du hyresvillkoren. 

Vid hyra av våtdräkt kommer länk till hyresvillkoren att skickas med bekräftelsemailet.

Bytesrätt
Bytesrätt gäller i 30 dagar from att du köpt din vara hos oss. Detta gäller dock inte på underkläder och badkläder.

Hur du än väljer att göra din retur, skall du fylla i returblanketten

Vill du byta en vara gör du det enkelt genom att returnera den till oss och beställa en ny på www.teamsportiaonline.se. Ange inga önskemål om byte i returpaketet då den önskade varan kan vara slutsåld när paketet kommer fram till oss. Om du vill kan du köpa en returfraktsedel av oss för 49:- annars löser du en fraktsedel själv hos vilket bolag du vill. Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav.

Köpa en fraktsedel av oss och skicka tillbaka ett paket:

 •          Gå in här och lägg en order på en fraktsedel
 •          När du lagt en order skickar vi dig en returfraktsedel till din e-postadress
 •          Skriv ut och fyll i vår blankett för retur och lägg med den i paketet
 •          Skriv ut fraktsedeln och sätt på paketet
 •          Gå till ditt närmsta postenombud och lämna in, ta gärna ditt inlämningskvitto

OBS - detta fungerar ej vid retur av cykel

Returadress:

Aitrops Event AB
Huskvarnavägen 40
554 54 Jönköping

Reklamationer 
Du har rätt till 3 års reklamationsrätt från det att du köp varan. Viktigt att du sparar faktura/kvitto som bevis annars gäller ingen reklamation. Vi står för frakten vid reklamationer. Returfrakt för ny produkt av reklamationer betalas av Team Sportia Online. 2 månader anses alltid som skälig tid för upptäckt av skada/defekt.

Skicka ett mail till oss på online@teamsportia.se med ditt ordernummer, bilder och en text om vad det är som är fel på produkten. Därefter kommer vi att skicka vidare ditt ärende till aktuell leverantör som avgör om reklamationen godkänns. Efter detta kommer vi att ta vidare kontakt med dig om hur vi ska gå tillväga. Beroende på reklamation kan det ta upp till 14 dagar innan vi återkommer till dig. När du ska skicka tillbaka produkten är det viktigt att du fyller i denna blankett och skickar med i paketet.
Retur av vara samt återbetalning kommer ske utan onödigt dröjsmål. Samt att du som konsument kan få ersättning för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som uppkommit i samband med reklamationen.

Vid fler frågor kontakta vår kundtjänst på 036-860 86 85 eller maila på online@teamsportia.se

Byte, retur eller reklamation via butik
Du har även möjlighet att returnera, byta eller reklamera din vara via en ansluten Team Sportia butik (se anslutna butiker längst ner). Om du önskar att byta storlek eller färg på din vara och produkten finns i en ansluten butik har du möjlighet att byta varan i butiken. I annat fall kan butiken hjälpa dig att returnera produkten till Team Sportia Online. Om du har en defekt vara som du önskar att reklamera kan du även göra detta via en ansluten butik. I många fall kan butiken hjälpa dig direkt med reklamationen, förutsatt att de har samma eller motsvarande varor av samma varumärke. I annat fall hjälper de dig att registrera reklamationen och returnera den till oss.

Garanti
Våra produkter omfattas av ett års garanti om inget annat anges. Garanti gäller ej för normalt slitage eller oaktsamt handhavande av produkterna. Fakturan/kvittot för de varor du har köpt gäller som garanti.

Information
Vi förbehåller oss för fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande produkter. Alla bilder på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende.

Presentkort
Om du har ett presentkort som inte fungerar att lägga till på vår hemsida beror detta på att de endast gäller i butikerna. Vill du ändå använda ditt presentkort på ett köp hos oss ber vi dig först lägga en order som vanligt och skicka därefter ett mail till online@teamsportia.se tillsammans med ditt ordernummer och presentkortsnummer som du hittar på baksidan av ditt presentkort. Detta reglerar vi sedan i samband med att vi skickar din order. Har du däremot ett presentkort som gäller i vår online shop är det bara att fylla i din kod och trycka på "Lägg till presentkort".

Presentkort går inte att byta mot pengar.

Adressändring på befintlig order
Det går självklart att ändra adress på din order. När ordern är skickad från oss tar vi ut en avgift på 200:- för administrativt arbete. Vid adressändring kan du enkelt lägga en order via denna länk.

Sportklubben
Som medlem i Team Sportias kundklubb ”Sportklubben” premieras du även här på teamsportiaonline.se. En skillnad mot de fysiska butikerna (där du får en bonus som betalas ut i efterhand) får du som kundklubbsmedlem här en direktrabatt på 2% som dras av i kassan. Rabatten gäller alla varor, även rea- och kampanjvaror, och även eventuella fraktkostnader. Medlemskapet på teamsportiaonline.se och Sportklubben är givetvis helt gratis! Mer information om detta hittar du här.

Tvist
Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

Force Majeure
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Anslutna Team Sportia butiker
I följande butiker kan du hämta ut beställda varor samt få hjälp med byte, returer och reklamationer.

Team Sportia Ale Team Sportia Markaryd
Team Sportia Boden Team Sportia Mellerud
Team Sportia Bollnäs Team Sportia Motala
Team Sportia Eskilstuna Team Sportia Norrköping
Team Sportia Falkenberg Team Sportia Nynäshamn
Team Sportia Gävle Team Sportia Piteå
Team Sportia Göteborg Frölunda Torg Team Sportia Ronneby
Team Sportia Göteborg Nordstan Team Sportia Rättvik
Team Sportia Halmstad Team Sportia Skövde
Team Sportia Helsingborg Väla Team Sportia Stenungsund
Team Sportia Jönköping (Atollen) Team Sportia Stockholm (Barkarby)
Team Sportia Jönköping (Ekhagen) Team Sportia Stockholm (Åkersberga)
Team Sportia Jönköping (Hockeystore) Team Sportia Strömsund
Team Sportia Kalix Team Sportia Säffle
Team Sportia Karlshamn Team Sportia Söderhamn
Team Sportia Karlskrona Team Sportia Tranemo
Team Sportia Karlstad Team Sportia Trollhättan
Team Sportia Kinna Team Sportia Ulricehamn
Team Sportia Kristinehamn Team Sportia Umeå
Team Sportia Landskrona Team Sportia Uppsala
Team Sportia Lerum Team Sportia Vetlanda
Team Sportia Lidköping Team Sportia Visby
Team Sportia Lindesberg Team Sportia Västervik
Team Sportia Linköping Tornby Team Sportia Västerås
Team Sportia Luleå Team Sportia Växjö
Team Sportia Lund (Nova Lund) Team Sportia Älmhult
Team Sportia Lycksele Team Sportia Örnsköldsvik
Team Sportia Lysekil Team Sportia Östersund
   
Cykelhuset Backaplan  
Cykelhuset Högsbo  
Cykelhuset Uddevalla  

Version 2.1
4/9-16