SPECIALISTBUTIKEN FÖR
Kundtjänst 036-860 86 85 Vardagar 12-18
Varumärken
Nyhetsbrev

Börja orientera

Att kunna orientera är en värdefull kunskap – oavsett om man vill bli tävlingsorienterare eller inte. Fördelen med orientering är att man kan börja i vilken ålder som helst. Orientering är en unik motionsform där man kombinerar tankeverksamhet med fysisk aktivitet, och där man tränar både muskler, balans, rörlighet och styrka samtidigt.

Det finns flera möjligheter att börja orientera. Genom boken Hitta rätt kan du lära dig mer om orientering, där får du teoretiska och praktiska övningar och tips.

Vill du orientera på egen hand är naturpasset en perfekt aktivitet. Naturpasset arrangeras av orienteringsklubbar runt om i landet och finns på 550 olika platser, oftast från vår till höst. Klubbarna har satt ut ett stort antal orienteringskontroller i lättillgängliga skogspartier och ibland tätorter. De flesta kontrollpunkter är lätta, några lite klurigare. Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller i grupp. På www.naturpasset.se finns mer information och där hittar du ett naturpassområde nära dig. Register över naturpassområden.

På flera orter i landet arrangeras motionsorienteringar. Det är ett arrangemang som passar dig som är nybörjare eller redan har en del orienteringskunskaper. Motionsorienteringarna arrangeras i närområden med banor i olika längd och svårighetsgrad. Den lättaste banan går utmed stigar och vägar. Det är fri starttid, du stämplar med elektronisk stämpling och det finns instruktörer på plats som hjälper dig till rätta. Mer information finns på www.motionsorientering.se.

Du kan såklart också ta kontakt med den lokala klubben på orten där du bor. De erbjuder kurser, träningar och andra sociala aktiviteter. Varje helg under säsong arrangeras tävlingsorienteringar runt om i Sverige. Det finns klasser för alla åldrar och nivåer för såväl nybörjare som elit. Sök i klubbregistret via det distrikt du hör hemma i och leta dig sedan vidare till klubben. Klubbregistret .

Hittar du ingen bra kontakt är du självklart välkommen att höra av dig till Svenska Orienteringsförbundet, telefon 08-587 720 00, eller via mail info@orientering.se